Mama’s meatballs & mash

I måndags gjorde jag köttbullar och blomkålsmos här hemma. Vi håller på att lära oss teckenspråk (eftersom vår son inte pratar än) och jag tycker att det är smart att börja med maträtter. Hittills har det blivit mycket lasagne (lätt att teckna) men även rätt mycket köttbullar (haha, också lätt att teckna!). Övning ger färdighet så vi kör samma mat och samma tecken till dom sitter typ.

Den här rätten är helt LCHF och en favorit hos båda barnen. Just i måndags åt dom precis samma mat som mig och Mattias men i vanliga fall äter dom alltid kolhydrater till varje mål. Jag älskar LCHF-mat som är precis som vanlig mat, det är precis så det ska vara tycker jag! Livet är för kort för att äta äcklig mat helt enkelt.

Köttbullar

500 g köttfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 msk fiberhusk
salt, peppar & cayenne peppar

Blanda ihop allt och krydda efter smak.
Stek i smör.

Mos

Blomkål
1 dl grädde
200 g ost
100 g smör
salt, peppar & muskotnöt

Koka blomkålen tills den är mjuk och mixa ihop med allt annat.
Krydda efter smak!

Sås

grädde
kalvfond

Koka upp tills såsen blivit lite tjockare.
Servera tillsammans med köttbullarna och moset.

In English – Meatballs are a favorite among all children, including mine! Why not try a recipe with no breadcrumbs and no flour in the sauce? Super yummy and LCHF!