Soup with salmon & shrimps


Receptet kommer från Katrin Zytomierskas bok “Dags att bli smal”.

När jag började med LCHF köpte jag Katrin Zytomierskas bok och gick ner 10 kg på 2,5 månader. Under sommaren har jag haft uppehåll (varför, varför?!) och det har varit lite segt att “komma in i tänket igen”. Jag har 20 kg till att gå ner och sen är jag tillbaka på min vikt som jag hade innan mina två fantastiska barn.

Efter dessa 20 kg så skulle jag gärna gå ner 5 kg till men ja, vi får se. Jag har ju som sagt kört igång igen och tänkte hålla mig till kokboken så gott det går. Det funkade så sjukt bra innan sommaren och ibland måste man bara “go back to basic” när det kommer till viktnedgång. Hur som helst lagade jag den här fisksoppan i lördags som både jag och Mattias tyckte om. Barnen åt all fisk men soppan lämnade dom i fördel för massa vitlöksbröd som dom mumsade i sig.

Fisksoppa

600 g fisk (jag tog lax och torsk)
2 schlottenlöskar
3-5 vitlöksklyftor
1 färsk chili
smör till stekning
1 liter vatten
3 msk fiskfond
1 msk tomatpuré
0,5 dl hackad persilja
1 dl grädde
räkor till garnering

Hacka lök, vitlök och chili. Bryn smöret till gyllenbrunt.
Tillsätt vatten, fiskfond och tomatpuré.
Låt puttra i 15 minuter.
Hacka persiljan och skär fisken i stora bitar. Häll i grädden.
Låt puttra i ca 5 minuter.
Lägg försiktigt i fisken och persiljan.
Garnera med räkor.

Jag mixade soppan innan jag la i fisken eftersom mina barn inte gillar lökbitar osv.
Det blev himla gott, testa gärna!

In English – When I started with LCHF I bought Katrin Zytomierskas book and dropped 10 kg in 2.5 months.
After a summer with wine, carbs and ice cream it’s time to go back to basic.

This recipe comes from Katrin’s book and is really good – try it!