Sexy salmon with the best sauce ever!

Igår hittade jag lila och orange blomkål nere på ICA, har ni sett det förut? Ungarna tyckte att det var “mycket godare än vanlig blomkål” och mumsade glatt i sig. Förutom dessa färgglada grönsaker så blev det lax, blomkål- och broccolimos samt världens godaste sås. Jag och min kompis Lina svängde ihop den för första gången för några månader sen och den är en given favorit hos oss båda. Barnen fick en sås utan lök samt åt couscous till istället för mos, mina barn går inte på nån LCHF-diet.

Blomkål- och broccolimos

Broccoli
Blomkål

1 dl grädde
200 g ost
100 g smör
salt, peppar & muskotnöt

Koka blomkålen tills den är mjuk och mixa ihop med allt annat.
Krydda efter smak!

Världens godaste sås

2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 tsk chilisås
lite pressad citron
2 finhackade rödlökar
2 msk stenbitsrom
1 dl räkor
dill
salt & citronpeppar

Blanda ihop alla ingredienser och stirra dig inte blind på hur mycket det ska vara av varje grej.
Alla har olika smak och gillar olika – vi brukar göra dubbel sats. Minst.

Laxen slängde jag in i ugnen med några klickar smör på samt en kryddmix från Santa Maria som jag absolut älskar – Chicken & Steak. Det är hela bitar av peppar, paprika, koriander, senapsfrö och vitlök som sen krossas när man kryddar. Den passar till allt och kanske speciellt lax i ugn. Mina barn älskar lax så vi försöker äta det så ofta som möjligt, dom gillar fisk överhuvudtaget men av nån anledning är det alltid lätt att bara köpa lax. Ska försöka bli bättre på att variera fiskätandet lite i framtiden tror jag.

In English – Salmon is a big favorite here at home, but above all it is the roe sauce with sour cream, shrimp and dill that we love.
You must try it! For the kids, we usually make their own sauce without onions – which they love!