Best brussels sprouts ever!


Så himla gott!

Jag älskar brysselkål. Jag minns min andra jul i London, det var första gången jag åt det. Jag och min bästa vän Helena hade bjudit in massa vänner (sydafrikaner, bangladeshier, britter, greker) och skulle bjuda till stort kalas. Vi gjorde 3kg köttbullar, ris ala malta och även brysselkål med massa smör på. Dagen efter skulle vi värma på dom med lite mer smör och mumsade för glatta livet tills vi gjorde det som alla gör efter man har ätit gamla brysselkål – man fiser. Riktigt illa. Jag har nog aldrig skrattat så mycket åt nått så vidrigt.

Men jag kan lova att dessa brysselkål är helt pruttfria, bara man undviker att äta dom ett ett dygn i kylen. Jag tror att jag ska göra detta recept till julbordet i år. Jag ska verkligen satsa på LCHF nu efter några veckor av slarv och jag tänker inte låta julen göra bort mig. Tyvärr betyder det att jag inte kommer kunna äta min mammas fantastiska potatislåda (alla ni med finska föräldrar vet vad jag snackar om!) men det betyder oxå att jag kan äta desto mer av annat – det gäller bara att vara lite fiffig.

1 paket bacon
500 g brysselkål
schalottenlök
grädde

rensa brysselkålen och dela i 4 delar, koka upp med salt.
stek bacon och lök i en panna och häll sen över kålen i samma panna.
smaka av med grädde, salt och peppar.

In English – Brussels sprouts are a favorite at Christmas but you can actually eat it all year round! This recipe with bacon and cream is absolutely incredible, preferably with a piece of meat. Try it!