Blue & backberry cheesecake

Recept Cheesecake, 24 bitar i långpanna.

600 g digestivekex
1 12 msk kardemummakärnor
300 g Svenskt Smör från Arla
6 st gelatinblad
250 g frysta blåbär tinade
6 dl Arla Köket® smetana
500 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj
3 dl strösocker
1
2 tsk salt

Så här gör du:
Mixa kexen med kardemumma till fina smulor. Smält smöret och blanda med smulorna.
Tryck ut dem i en form, ca 30×40 cm. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke.
Värm bären i en kastrull mixa dem släta. Låt koka upp. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen.
Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt.
Ställ kallt att stelna i minst 5 tim.

Recept, blåbärsglasyr.

1 gelatinblad
2 msk socker
4 msk vatten
3 msk tinade blåbär

Så här gör du:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
Lägg ner det urkramade gelatinbladet och låt det smälta.
Skrapa ur innehållet ur passionsfrukterna och tillsätt det i sockerlagen.
Blanda väl och låt glasyren svalna.
Bred ut glasyren över cheesecaken.
Täck över och låt stå i kyl till dess att glasyren stelnat. (Räkna med minst 1 timme.)

Garnera med bär innan servering.

In English: Quite honestly, cheesecake is really good. Heavenly good. Blueberries and blackberries
are not too shabby either. It takes a little time in the fridge to make
cheesecake but it is certainly
not difficult. I divided the recipe in half when I made the cake. Super yummy, try it today!