The great (but not-so-green) guacamole.


Nej, den är inte grön.. men himla god!

Den goda (men inte så gröna) gucamolen.

6 avokado
1-2 dl crème fraiche
1-2 msk sambal garlic
vitlök, salt, peppar, tomatpuré och cheyenne pepper efter smak.

Jag brukar toppa med lite mer cheyenne, hackad avocado och lite sesamfrön. Vill man absolut ha en grön gucamole så skulle jag föreslå att man hackar ner en grön chili istället för att använda sambal och såklart skippa tomatpurén. Många gör ju även utan crème fraiche men jag tycker att det är praktiskt att kunna dryga ut avocadomoset lite (för man vill ju ha massa gucamole!). Servera med nachochips and call it a day! När jag gör till barnen minskar jag sambalen till bara en liten dutt och plockar bort nån vitlöksklyfta här och där.

In English: ok, so it’s not a green gucamole.. but that’s ok coz’ this little number makes it all up in flavor. yummy in my tummy!