Mommy’s Mac & Cheese!

Idag åt vi klassisk Mac & Cheese, alltså makaroner med ostsås. För att göra det lite roligare så rostade vi även parmaskinka i ugnen och serverade med sojabönor. Visst ser maten ut som “höst i en skål”? Himla fina färger som passar nu när hösten lider mot till slut. Marley gillade makaronerna mest och Vega gillade bönorna och skinkan mest. Haha.. ibland blir det så med mina barn (att dom gillar helt olika saker).

För att göra denna rätt måste man koka ca 350g pasta som man sen blandar med en sås + ost. Jag antar att alla kan koka pasta (bara att följa anvisningarna på paketet!) så jag skriver inte upp det. Jag skriver istället upp receptet på själva såsen som man sen blandar tillsammans med pastan och osten tills osten smälter. Osten smälts alltså inte samman med såsen i kastrullen utan blandas i senare när allt blandast. Är det klart?

Sås (som sen blandas tillsammans med pasta och 150g riven ost, gärna lite starkare).

Smält 2 msk smör i en kastrull.
Rör ner 2 msk vetemjöl, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk salt, 1 tsk mild senap och 1 krm svartpeppar.

Låt fräsa under omrörning nån minut.

Vispa ner 4 dl mjölk, ta lite i taget, och låt puttra under omrörning i ca 4 min.
Häll såsen och 150g riven ost över pastan. Rör tills osten har smält.

Translate: What a kiddie classic – Mac and Cheese. So the grown ups will enjoy it too you chould do as I did: Add some rosted parma ham and soybeans. Look at that color combo, like autumn in a bowl.