Peace on a plate!


Fishburgers with a shrimpdressing served with homemade chips and peace.

Fred på jorden, ja det skulle va nått va? Men i väntan på det tycker jag att alla ska laga fiskhamburgare! Spexade till det lite med ärtorna, “peas” på engelska, och gjorde ett peace-tecken. Tyvärr fattade inte barnen min lilla ordlek. Aja, får kanske köra favorit-i-repris när dom blir större? Hur som helst slänger jag upp recept på det viktigaste. Vi körde babyspenat, ost, dressing, ketchup och ruccola på burgarna men där tar man ju det man själv gillar!

Fiskhamburgare
Mixa 600 g sejfilé, 1 ägg, skal från 1 citron, 1 tsk saly och 1 krm vitpeppar till en färs.
Forma fiskfärsen till biffar. Vänt biffarna i ströbröd. Stek i olja, ca 4 min per sida.

Räkdressing
Finhacka 1 rödlök och blanda med 2 dl gräddfil i en liten skål.
Rör ner ca 200 räkor och 1 tsk senap.
Krydda med 1 krm vitpeppar och smaka av med salt.

Potatis
Dela potatis i klyftor och lägg på en plåt med bakpapper.
Ringla flytande margarin över potatisen och krydda med salt + ev annan krydda.
In i ugnen på 250’C i ca 30 min eller tills potatisen känns klar.

 

In English: Fish burger with shrimp sauce .. and of course, peace on earth! Haha!
This recipe is almost too easy to be called cooking. Works great when you have kids
who like to be with and to cook. Try it out this weekend!