Meatball mondays are the best!

Förra måndagen åt vi köttbullar tillsammans med en hysteriskt god tomatsås, ibland behöver det inte vara svårare än så helt enkelt! Bästa betyget är ändå när barnen äter utan att peta och här kan jag ju säga att det slank ner både en och två tallrikar med mat. Vega har varit lite petig i maten på sista tiden så den här blir nog nått jag lagar igen! Ett annat plus var ju att det gick himla snabbt och inte blev så mycket disk (alltid uppskattat!)

Kalkonköttbullar med pasta & tomatsås

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda i en bunke: 1 dl ströbröd, 2 tsk torkad oregano, 1/2 tsk torkad timjan, 3/4 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 ägg och ca 500 g kalkonfärs. Forma smeten till 16-20 kalkonfärsbullar.
Lägg dem i en smord ugnsform och tillaga i övre delen av ugnen 13-16 min.

Koka 360 g spaghetti enligt anvisning på förpackningen.

Tärna 3 tomater. Hacka 1 gul lök. Fräs lök och 1 vitlöksklyfta (pressad) i lite olja i en kastrull.
Tillsätt tomater, 1 förp tomatpuré m stekt lök, 2 dl vatten och 1 tärning kycklingbuljong. Sjud 5-7 min.

Dra tomatsåsen från värmen. Häll i 1 1/2 msk olja (gärna olivolja) och 1 tsk honung.
Mixa såsen slät med stavmixer.

Blanda pasta med såsen och strö över färsk persilja efter smak!